måndag 6 juli 2009

Måndagsmixen - Yannis & Costas



Samtidigt i Malmö presenterar: Yannis & Costas (Oscar Villata & Adam Lundberg)


"När Adam Lundberg åkte på pilgrimsresa till Patmos vintern 2008
hade han ingen aning om det hemska öde som väntade honom. Uppe i ett av de bergskloster som ligger på ön lutade sig Adam ut över kanten, för att få en fin bild på en staty. Han lutade sig lite för långt och föll handlöst ner mot havet, mot en säker död..

Ett dygn senare vaknar han upp av att en något obehaglig italienare står lutad över honom, med färsk grillad bläckfisk, som enligt honom var en lokal specialitet. Italienaren hette Oscar Villata och platsen han flutit i land på var en liten, liten ö mitt emellan Grekland och Italien.

Som av en händelse hade det även flutit iland tre packlårar. En med två skivspelare, en med en mixer och en med Madhouse Records samlade katalog på vinyl. Båda bytte namn och därmed var första kapitlet i sagan om Yannis & Costas påbörjat.


Naturligtvis är inget av ovanstående berättelse plockat ur

verkligheten, utom möjligtvis Adams pilgrimsresa. Det som däremot är sant är Yannis & Costas orimligt stora kärlek till att spela house, köpa house, tala om house, bråka om house… De är även båda gamla kockar och älskar grekisk soulfood.

Förutom att spela house tillsammans spelar de house isär, då under sina vanliga namn Oscar Villata (Versus/Ohbabyilikeitraw) och Adam Lundberg (Röda Rubinen/Pond Records)


YIA SOU MALAKAS!"


mix:
(192 kbps, 47:41 min, 65,5 MB)
Samtidigt Yannis & Costas - Mixaka 2

Låtlista:

1. Ekkohaus - The Healer
2. Nekes - Waitin
3. Christian Burkhardt - Lipstick
4. SIS - Sum (Stipe Remix)
5. Luciano & Mirko Loko - Mousa Big Band
6. J-Mode - The Trouble (Lee Curtiss Remix)
7. Santos - Hold Home
8. Agaric - Runner
9. Michel Cleis & Salvatore Freda - Sassicaia


Yannis aka Oscar Villata

Oscar Villata började runt millenieskiftet spela hiphop och disco.

Med stor kärlek till artister som Arthur Russell och Leroy Burgess
startade han klubben "Disco For You" i Malmö. Efter flera olika
klubbkoncept startade han tillsammans med Jonas From Falun klubben och bloggen "Oh, Baby - I Like It Raw" i februari 2006. Tidningarna Nöjesguiden och People utsåg "Oh, Baby" till Malmös bästa klubb 2007. Klubben lades ner i maj 2008 och har lämnat ett stort avtryck i Malmös klubbvärld.

Idag är Oscar en av södra Sveriges mest uppskattade house & techno-DJs och driver klubben "Versus".



Costas aka Adam Lundberg


Adam Lundberg började för ett par år sedan producera musik själv och tillsammans med vänner. Då var det snarare Autechre än Kerri Chandler som gällde, något som senare kom att smälta ihop till en enda salig röra. Fast forward till nutid. Han har nu hunnit med att bo i Berlin två gånger, där han jobbade på skivbolagen Made to Play och Front Room Recordings, tillsammans med Jesse Rose. Han har även spelat på en mängd mer eller mindre renommerade klubbar runt

om i vår lilla värld.

Idag är Adam upptagen med sin barklubb Röda Rubinen och att styra det första släppet på skivbolaget Pond, som han driver med två kollegor.


se: Oscar Villata, Adam Lundberg.

Inga kommentarer: